Menu

Check jij ze ook allemaal af?

  1. Mijn peuter of kleuter is de beste dramaqueen, de beste driftkikker, de beste brulbeer.
  2. Mijn peuter of kleuter is in staat me als een volleerde advocaat te doen twijfelen aan dat wat eigenlijk niet ter discussie staat.
  3. Mijn peuter of kleuter is een wijsneus. Dat moet hij van mijn partner hebben.
  4. ‘Blijf daar af! Zit stil! Pas op! Stoooop!!!’ zijn je meest gebruikte woorden. Jouw peuter of kleuter echter, antwoordt hoofdzakelijk met een korte en zeer krachtige ‘NEE!’.
  5. Jouw peuter of kleuter is in staat om van duivel naar liefste schat te switchen in twee seconden.

Het is best pittig, het samenleven met zulke jonge kindjes. Heel normale situaties worden soms een uitdagende opdracht.

Karolien Raeymaekers
Grijze haren

Een lange autorit, een avondje restaurant, een maandagochtendrush of de supermarkt op zaterdag: elke ouder weet waarover dit gaat- het trainen van stalen zenuwen, doorzetten in positief blijven, maar af en toe instant grijze haren krijgen.

De magische wereld

Door de ogen van een peuter of kleuter is de wereld nog erg magisch. Fantasie en realiteit lopen nog sterk door elkaar. Jouw kleine baby is zich plots bewust geworden van zijn eigen willetje en test dit dan ook het liefst bij jou uit. Hij leeft volgens het principe ‘mijn weegschaal van plezier’: wat op dit moment leuk is, doe ik, al moet ik daarvoor strijden.

Televisie kijken of gaan slapen: TELEVISIE KIJKEN!

Spelen of tandenpoetsen: SPELEN!

Die kleine wonders kunnen soms echte kleine boefjes zijn. Ze lijken soms baas in huis. Ze hebben een eigen willetje, strijden voor hun idee. Maar vaak hebben ze ook nog hulp nodig. Een constante vraag naar entertainment is bijvoorbeeld erg typisch bij deze jonge kindjes. Bovendien stellen we ons steeds meer vragen over het ouderschap en de opvoeding, over wat wel en net niet te doen.

Kleine Boefjes’ staat voor plezier, ontspanning en vooral leuke, pasklare inspiratie. Maar ook vragen rond opvoeding, typische peuter- of kleuterfratsen, zijn hier welkom. Stuur ze via het contactformulier en bekijk de antwoorden onder ‘Vraag? Antwoord!’.

Wil je op de hoogte blijven van het reilen en zeilen in ‘Kleine Boefjes land’? Schrijf je dan zeker in voor onze nieuwsbrief!

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Je bent de eerste met nieuwe inspiratie, spelletjes en meer!