Menu
Getest

Koning Treuzel

Ikke doen!!! Peuters schreeuwen het uit en staan er op om alles zelf te doen. Ze leren heel snel, heel veel. Eenmaal een kleuter lukt dat aankleden, zelfstandig eten en helemaal alleen die tandjes poetsen steeds beter. Hoe goed ze elke taak afzonderlijk ook kunnen, de taak aanvatten en zonder afleiding volbrengen, is echter heel wat anders.

Koning Treuzel is bij elk van deze taken aan de macht.

Heb je op dat moment een strakke planning, dan is die kleuter zelfstandigheid vaak een zenuwslopend taakje voor de volwassen toeschouwer.

Belangrijk om te weten is dat hoewel jouw kleuter al veel zelf kan, het organiseren van al die taken dat lukt eenvoudigweg nog niet. Een taak opsplitsen in meerdere stappen en die vervolgens nog eens zonder focusverlies één voor één volbrengen, is geen makkelijke opdracht. Het is een vaardigheid die ook meer dan twintig jaar zal rijpen en groeien.

Wil je jonge kindjes toch al zelfstandig aan de slag laten gaan? Ondersteun dan dat plannen en organiseren. Maak je eigen to do lijstje met een stevig papier en een wasknijper of check dit checkpad 🙂